Gratis ikoner til sociale medier


Der ligger mange gratis ikoner til de sociale medier online – og også mange virkelig flotte, så det er bare med at vælge, hvis det skal være den lette løsning. De små ikoner er en let måde at få dine følgere eller kunder til at klikke videre til dine profiler på de sociale medier, fordi de genkender formen med det samme.


Min version af ikoner til de sociale medier

Da jeg skulle finde mit lille udvalg af ikoner til sociale medier her på bunden af siden, faldt jeg blandt andet over de her fine ikoner lavet af Bourn Creative i et væld af farver. (Og ja, den flotte regnbueopstilling forblændede mig jo med det samme). Først da jeg havde downloadet dem, opdagede jeg, at Instagram-ikonet ikke var med.

Da jeg ikke lige kunne finde nogle andre online, der var lige så fine, vendte jeg mig mod min all-time favourite og verdens bedste webshop, Etsy. Her fandt jeg disse skønne ikoner, men desværre manglede LinkedIn, som jo er lidt essentiel for dette site. Men smukke var de.

Nu var tiden også lidt løbet fra mig, så jeg måtte selv i gang i Illustrator, så jeg kunne få alle de ikoner til sociale medier, jeg havde brug for – og så de fremstod var ens. Jeg valgte at gå med den gule farve med en lille gradient for at skabe lidt kontrast til den mørke farve i bunden på min webside, så de bliver let fremhævet og også for at skabe og sammenhæng med websidens blomstrede mønster, som blandt andet er gult.

 

 

Som den ekspert i Illustrator jeg ikke er, måtte jeg prøve mig lidt frem med hensyn til at gemme i den flotteste version. Jeg endte med at eksportere de små ikoner til sociale medier som PNG i høj opløsning – og det fungerede heldigvis fint uden takker, da den kom online.

 

WordPress og plugin til ikoner til sociale medier

I WordPress hentede jeg Ultimate Social Media PLUS plugin, som giver dig mange muligheder for at indsætte ikonerne på din webside. Dog var det relativt langsomt opfattende og ignorerede alle mine mange opdateringer. Men dog – inden jeg helt mistede tålmodigheden – fik jeg billede og link til at passe sammen og ikonerne til ikke at være dobbeltrepræsenteret. Hmm.

Ultimate Social Media PLUS plugin kan du både vælge deres versioner af ikonerne til sociale medier eller du kan lægge dine egne op, som jeg har gjort. For mig var de ikoner, jeg gerne ville bruge, ikke helt repræsenteret og designet var heller ikke helt mig. De umiddelbare ulemper i dette plugin – udover den manglende respons på mine aktioner – er, at jeg umiddelbart kun kunne lægge 5 af mine egne ikoner op. Men i min situation er det jo også fint dækkende. (Jeg har også en privat profil på Instagram her, men det er mest spam af mine børn).

Ellers er det et rigtigt fint plugin. Det er mange gode muligheder for at præge ikonerne i forhold til eksempelvis placering, størrelse, mouse-over, pop-up funktion og meget, meget mere. Jeg kiggede også på andre plugins med ikoner til sociale medier, men dette var umiddelbart det, der matchede mine behov bedst og som havde flest funktioner.

 

Ps. Hvis du kan bruge de ikoner, jeg selv fik lavet, er du velkommen til at hente dem ved at klikke på ikonerne herover – og så kan du jo også vælge din helt egen hjertesag 


ikon_portfolio

ikon_cv

ikon_erhvervserfaring